Jdi na obsah Jdi na menu

2010 - Jarní koncert 25.4.2010

Jarní koncert, který se konal poslední dubnovou neděli v koncertním sále ZUŠ Jaroslava Kociana, byl naším prvním letošním koncertem. Když jsme připravovali jeho programovou strukturu, nikdo z nás netušil, že koncert proběhne trochu v jiném duchu... 
Koncem března od nás nečekaně odešla naše dirigentka Stáňa Novotná. Celý koncert byl věnován právě její památce. Přišli nás podpořit a na Stáňu zavzpomínat bývalý členové DPS Čtyřlístek, dnes již téměř třicátníci, kteří zazpívali tři písničky ze "zlaté éry" tohoto sboru. Hostem našeho koncertu byl smíšený pěvecký sbor Č.A.S. z Dolní Dobrouče pod taktovkou Stanislava Pecháčka a instrumentální soubor Saxtet z Ústí nad Orlicí, který zahrál několik swingových skladeb. Program Alou Vivat byl sestaven z několika oblíbených hitů z let minulých a několika novinek. 
Závěr koncertu jsem věnovali už jen Stáně - oba sbory společně se slzami v očích zazpívaly píseň „Aleluja“ Leonarda Cohena, kterou měla Stáňa jednu z neoblíbenějších a položili jsme kytičku u jejího portrétu, který byl umístěn po straně jeviště. Obecenstvo jí věnovalo hold dlouhotrvajícím potleskem vstoje.

Odkaz:

Portrét

Poslední fotografie

Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>